JWOC Middle Final - Kollerup



Fyra! Tre sekunder ifrån bronset. Precis så nära var Gustav en medalj idag.

Det bjöds på riktigt lurig orientering och många bommade bort sig tidigt. Därför kunde Gustav, trots minst en minut bomtid, klämma sig in som en av fyra svenskar på podiet.
Länge såg det ut som om Sverige skulle ta topp fyra, men så kom en norrman rusande. Dock blev det ett helt nordiskt podium!
Även på damsidan fick Sverige idag stora framgångar. Tove Alexandersson (Stora Tuna) krossade allt motstånd och vann med över 40 sekunder före Lilian Forsgren (OK Tisaren) - även hon från Sverige.

Svenskarna visade sig från sin vassaste sida idag när det var som svårast. Att de var så många med i toppen gör att läger ser strålande ut inför morgondagens stafett. För både damerna och herrarna finns det stora chanser för seger.
Laguttagningen är i skrivandets stund inte offentliggjord men kommer dyka upp innan kvällen är slut.

Efter tre individuella tävlingar genomförda kan den något nördige notera att nackapojkarna Gustav (Ravinen) och Olle (Järla) har följts åt i resultatlistorna. På sprinten var det längst ifrån dem så det skilde 10s till Gustavs fördel. På lången tog Olle placeringen bättre med 5 sekunder, och idag likaså - fast med bara 3 sekunder. Sammantaget blir Gustav då 2 sekunder före. Jämna som alltid...

Att Olle fick ta bronset idag gjorde honom gott. Han har inga individuella medaljer sedan tidigare och plågas fortfarande av den oturliga dagen för två år sedan då han kom 5:a på JVM-lång i Göteborg - 18 sekunder ifrån seger.

Avslutningsvis gratulerar vi än en gång Gustav till ett fint lopp och fina placeringar hela veckan - samt håller tummarna för morgondagens rafflande stafett!


Resultat:

M20

1. Gaute Hallan Steiwer NOR 23.44
2. Jonas Leandersson SWE 24.53
3. Olle Boström SWE 25.10
4. Gustav Bergman SWE 25.13
5. Albin Ridefelt SWE 25.25
6. Rasmus Thrane Hansen SWE 25.26

W20
1. Tove Alexandersson SWE 25.35
2. Lilian Forsgren SWE 26.10
3. Sarina Jenzer SUI 26.51
4. Signe Klinting DEN 27.49
5. Emma Klingenberg DEN 27.56
6. Natalia Vinogradova RUS 27.59


Kommentarer
Postat av: Kalle Bergman

Schysst! Gick Thranes ansökan om att bli svensk igenom..?

2010-07-09 @ 17:00:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0